Дания, Мексико, Мароко, Норвегия и Русия се присъединяват към Designview

design_view_08122014От 8 декември 2014г., Ведомството за патенти и търговски марки на Дания (DKPTO), Института за индустриална собственост на Мексико (IMPI), Ведомството за индустриална и търговска собственост на Мароко (OMPIC), Ведомството за индустриална собственост на Норвегия (NIPO) и Федералната служба за интелектуална собственост на Русия (Rospatent) предоставят информацията за регистрираните от тях промишлени дизайни, която вече е достъпна през инструмента за търсене на промишлен дизайн Designview.

Интегрирането на DKPTO е конкретен резултат от програмата на Фонда за сътрудничество, администриран от Ведомството за европейски марки и дизайни OHIM със съдействието на европейските партньори на организацията.

Включването на IMPI, OMPIC, NIPO и Rospatent е в следствие на програмата за Международно сътрудничество, управлявана от OHIM заедно с международни партньорски организации. В същото време, тези четири ведомства за интелектуална собственост са първите извън пределите на ЕС, които се включват в Designview.

С DKPTO, IMPI, OMPIC, NIPO и Rospatent, в Designview вече участват 23 ведомства, а с добавянето на около 27.000 датски дизайна, почти 50.000 марокански дизайна, повече от 27.000 мексикански дизайна, почти 26.000 норвежки дизайна и над 55.000 руски дизайна, Designview вече предоставя информация и достъп до близо 2,7 милиона промишлени дизайни.

От въвеждането на Designview на 19 ноември 2012г., инструментът е обслужил почти 783.000 търсения от 135 различни държави, като потребителите от Испания, Германия и Великобритания са сред най-честите потребители.

От създаването си през 2010 г., Фондът за сътрудничество към OHIM създава и разработва IT решения за използване в областта на интелектуалната собственост. Някои от инструментите са в помощ на проверителите, други са предназначени за бизнеса, а трети са създадени за правоприлагащите органи. Инструментите на Фонда за сътрудничество предоставят богата информация по въпроси, свързани с търговска марка, промишлен дизайн и класифициране.

Крайната цел на Фонда за сътрудничество е да донесе полза на потребителите от Европейския съюз като предоставя съвременни и модерни инструменти и услуги за европейските регионални и национални ведомства за интелектуална собственост. След въвеждането на DesignView през ноември 2012г, инструментът е обслужил около 935.000 бр търсене на промишлени дизайни от 137 различни държави, като потребителите от Германия, Испания и Великобритания са сред най-честите потребители.

Източник: Ведомство за марка и дизайн на Общността

Може да харесате още...