Гръцкото патентно ведомство поема отговорност над индустриалната собственост

Гръцко патентно ведомствоГръцката организация за индустриална собственост (Гръцко патентно ведомство) е единствената легално квалифицирана институция за защита на изобретения и промишлени дизайни. За да предоставя информация и персонализирана помощ относно защитата на индустриалната собственост и резултатите от проучванията в по-големите гръцки региони, Гръцкото патентно ведомство има 3 под-офиса. Те са в гр. Солун, гр. Патра и гр. Ираклион на о-в Крит. 

Досега в Гърция услугите на Службата за търговски марки беше част от публичната администрация.

От 16 май 2022г., чрез Съвместно министерско решение, на Министерство на икономиката и Министерство на развитие и инвестициите, тези услуги са прехвърлени на Гръцкото патентно ведомство. Освен тях, Националният регистър на търговските марки също е под отговорността на Патентното ведомство. По този начин всички права върху индустриалната собственост (търговски марки, патенти, дизайни, полезни модели, SPC) оттук нататък са под отговорността на Гръцката организация за индустриална собственост.

Официално потвърдено е, че държавните такси за търговски марки са останали непроменени. Данните, съхранявани от бившата служба за търговски марки, също са преместени в архивите на Гръцкото патентно ведомство.

Може да харесате още...