„Големите 5“ в света на интелектуалната собственост с нов уебсайт

уебсайтВече е факт нов уебсайт, посветен на Топ 5 ведомствата за търговски марки (TM5) и техните общи дейности.
TM5 партньорските ведомства – Японското патентно ведомство (JPO), Корейското ведомство за интелектуална собственост (KIPO), Ведомството за европейски марки и дизайни OHIM, Държавната администрация на промишлеността и търговията на Китайската народна република (SAIC) и Ведомството за патенти и търговски марки на САЩ (USPTO) са петте най-големи ведомства за търговски марки в света.
В рамките на TM5, ведомствата обменят информация, свързана с въпроси, касаещи търговски марки и промишлени дизайни, както и си сътрудничат по съвместни проекти от полза за всички потребители. Като се има предвид полезността на дискусията по въпросите на промишления дизайн в рамките на сътрудничеството в TM5, от 2010 г. насам се провеждат специфични сесии за дизайни успоредно със сесиите на търговските марки.
Уебстраницата е разработена от KIPO в рамките на един от общите проекти, осъществени от партньорите в TM5. Поместена е подробна информация относно проекти, източници на информация и статистически данни. С новия уебсайт можете да се запознаете ТУК.

Мисия на ТМ5

Чрез обмен на информация за практики и програми, както и общи проекти, насочени към хармонизиране или подобряване на процедурите за търговски марки, TM5 се стреми да насърчава сътрудничеството между членовете си и да допринася за все по-лесни за ползване и, ако е възможно, оперативно съвместими системи за търговски марки.

Източник: OHIM

Може да харесате още...