Годишно събрание на INTA в Хонг Конг

intaЕвропейската мрежа за търговски марки и дизайн и Ведомството за марки и дизайни на Общността OHIM отново ще участват в Годишната среща на Международната асоциация по търговски марки INTA. Тази година, за пръв път, срещата ще се проведе в Азия, между 10-ти и 14-ти май в оживения град Хонг Конг.
Ще бъде представен новия уебсайт на Ведомството за марки и дизайни на Общността OHIM, както и безплатните онлайн бази данни TMview, Designview и TMclass, заедно с новата База данни за регистрирани права на интелектуална собственост (Enforcement Database), разработена за Европейската обсерватория за нарушения на права на интелектуална собственост, подразделение на OHIM. Тези инструменти са резултат от усилията на над 500 експерти от целия ЕС, а и извън него.
Както обикновено, Ведомство за европейски марки и дизайни OHIM ще участва в образователната програма на INTA във връзка с последните нововъведения в сферата на промишлените дизайни и търговските марки в Европа.
По време на информационната среща, организирана от Ведомството за марки и дизайни на Общността OHIM ще бъде обсъдена актуализацията на Насоките, ще бъде демонстриран новия уебсайт на организацията, а представители на Обсерваторията и Европейската мрежа за търговски марки и дизайн (ETMDN) ще представят свои презентации.

INTA – Международната асоциация за търговски марки – има над 5.000 членове по цял свят, а Годишната среща е едно от най-важните световни събития в сферата на интелектуалната собственост.

Източник: Ведомство за марки и дизайни на Общността OHIM

Може да харесате още...