Годишна среща на Международната асоциация за търговски марки

intaБордът на директорите на Международната асоциация за търговски марки (INTA) от вчера провежда годишната си среща в OHIM.

Около 50 директори ще вземат участие в събитието, което се организира ежегодно от INTA всеки септември от 2002г насам. Проявата се счита за едно от най-значимите събития в международния календар за интелектуална собственост.

Днес, 18 септември, директорите ще участват в среща в рамките на програмата Междуправителствени връзки, която се фокусира върху ключови въпроси, свързани с търговските марки на територията на Европейския сьюз, а в следобедните часове ще присъстват на заседание на Европейската обсерватория за нарушения на права на интелектуална собственост.

За пръв път Бордът на директорите на INTA провежда годишната си среща в Аликанте.

Източник: Ведомство за европейски марки и дизайни


IPBulgaria.bg e Национален български портал за интелектуална собственост. Създаден през 2000, за да обособи място където експертите в областта на интелектуалната собстевност – патентни представители, адвокати, служители в държавната администрация на Патентното ведомство на Република България, правозащитните и правоприлагащите органи и организиции; съд, прокуратура, Митници и полиция, международната дипломатическа служба на България, както и много български изобретатели, автори, творци и изпълнители да намират мястото с отговори или да провеждат дискусии, свързани с авторското право, сродните на авторското право права, патентите, полезните модели и търговските марки, марките за услуги, сертификатните марки и колективните марки,  промишления дизайн, топологията на интегрални схеми, а така също новите сортове растения и породи животни, географските означения, сертификатите за допълнителна защита и традиционните знания и умения, опазването на търговска тайна и трансфера на технологии. 

IPBulgaria.bg през годините на своето съществуване претърпява различни трансформации и образни визуализации. Създателите на националния портал за интелектуална собственост IPBulgaria (Ай Пи България) са щастливи от факта на двадесет (20) годишното съществуване на портала.

Може да харесате още...