Годишна конференция на Академията по европейско право ERA

eraЗа трета последователна година, Ведомството за европейски марки и дизайни OHIM бе домакин на Годишната конференция на Академията по европейско право (ERA) относно търговски марки и промишлени дизайни в Европа. Събитието бе проведено в Аликанте на 7 & 8 ноември.

Целта на тази конференция е да помогне на практикуващите в тази сфера да се подготвят за преглед на системата за търговски марки и да представи актуализации в следствие на наскорошната съдебна практика.

Ораторите на на конференцията включват представители на Европейската комисия, национални ведомства за интелектуална собственост, съдебни системи и частни практики, както и експерти от OHIM, включително вице-президента на Ведомството, който откри Конференцията заедно с г-н Волфганг Хойсел, Директор на ERA.

Източник: OHIM


IPBulgaria.bg e Национален български портал за интелектуална собственост. Създаден през 2000, за да обособи място където експертите в областта на интелектуалната собстевност – патентни представители, адвокати, служители в държавната администрация на Патентното ведомство на Република България, правозащитните и правоприлагащите органи и организиции; съд, прокуратура, Митници и полиция, международната дипломатическа служба на България, както и много български изобретатели, автори, творци и изпълнители да намират мястото с отговори или да провеждат дискусии, свързани с авторското право, сродните на авторското право права, патентите, полезните модели и търговските марки, марките за услуги, сертификатните марки и колективните марки,  промишления дизайн, топологията на интегрални схеми, а така също новите сортове растения и породи животни, географските означения, сертификатите за допълнителна защита и традиционните знания и умения, опазването на търговска тайна и трансфера на технологии. 

IPBulgaria.bg през годините на своето съществуване претърпява различни трансформации и образни визуализации. Създателите на националния портал за интелектуална собственост IPBulgaria (Ай Пи България) са щастливи от факта на двадесет (20) годишното съществуване на портала.

Може да харесате още...