ГДБОП разби международен канал за внос и продажба на швейцарски часовници, носещи запазени световно известни марки

известни маркиРазкрита е 7-членна организирана престъпна група разпространявала копията на известни марки в търговските обекти в цялата страна. В хода на операцията са иззети от магазини и складове в София общо 8500 копия на луксозни часовници, с марките D&G, Armani, Chanel, Puma, Adidas, Ferre, Versace, L&W, Hubot, Britling, Patek Filip, Rolex, Tag Hawer, CK, Gucci, Cartier и др.

Това е най-голямото заловено количество до момента от този вид фалшива стока. Предотвратени са около 16 милиона евро щети на правоносителите на съответните известни марки.

Срещу организираната престъпна група е образувано досъдебно производство за извършени престъпления срещу интелектуална и индустриална собственост. За тях се предвижда наказание лишаване от свобода до пет години.


IPBulgaria.bg e Национален български портал за интелектуална собственост. Създаден през 2000, за да обособи място където експертите в областта на интелектуалната собстевност – патентни представители, адвокати, служители в държавната администрация на Патентното ведомство на Република България, правозащитните и правоприлагащите органи и организиции; съд, прокуратура, Митници и полиция, международната дипломатическа служба на България, както и много български изобретатели, автори, творци и изпълнители да намират мястото с отговори или да провеждат дискусии, свързани с авторското право, сродните на авторското право права, патентите, полезните модели и търговските марки, марките за услуги, сертификатните марки и колективните марки,  промишления дизайн, топологията на интегрални схеми, а така също новите сортове растения и породи животни, географските означения, сертификатите за допълнителна защита и традиционните знания и умения, опазването на търговска тайна и трансфера на технологии. 

IPBulgaria.bg през годините на своето съществуване претърпява различни трансформации и образни визуализации. Създателите на националния портал за интелектуална собственост IPBulgaria (Ай Пи България) са щастливи от факта на двадесет (20) годишното съществуване на портала.

Може да харесате още...