В САЩ бе регистриран патент No. 11 000 000

патентВедомството за патенти и търговски марки на САЩ (USPTO) официално издаде патент с номер 11 000 000.

11 милионният патент, предоставен на изобретателите Saravana B. Kumar и Jason S. Diedering от 4C Medical Technologies, Inc. в Maple Grove, Минесота,патент представя нов метод за доставяне, позициониране и / или преместване на сгъваема и разширяема рамка на стент в сърдечната камера на пациента. Според изобретателите подходът им не е сложен – идентифицират необходимост, създават решение и демонстрират неговите предимства.

Изграждането на по-силна икономика изисква нови идеи и иновативни решения от всеки сектор. Горда съм да обявя патент No. 11 000 000, неговите изобретатели и обещаващите ползи от него.“ – Джина Раймондо, министър на търговията в САЩ.

Американска патентна система

Патентите, предшестващи Патентния акт от 1836 г., не са били номерирани. Идентифицирали са се само по името на патентопритежател и дата на издаване. Тези патенти стават известни като „X-патенти“, след като патент № 1 е предоставен на сенатор Джон Ръгълс на 13 юли 1836 г. за тягово колело за парни локомотиви – първият патент, издаден съгласно новия закон, който официално присвоява номера на патентите.

Няколко месеца след приемането на Патентния акт от 1836 г. катастрофален пожар в Патентното ведомство унищожава почти всички записи и модели, свързани с X-патенти. Усилията за възстановяване на изгубените при пожара записи продължават и до днес.

11 милионният патент идва три години след като Ведомството за патенти и търговски марки на САЩ USPTO издава номер 10 милиона през 2018 г.

Източник: Ведомство за патенти и търговски марки на САЩ (USPTO)


Патент

Патентът удостоверява изключителното право на притежателя върху изобретението. Патентоспособни са изобретенията от всички области на техниката, които са нови, имат изобретателска стъпка и са промишлено приложими.

Може да харесате още...