Виртуални срещи между EUIPO и национални ведомства за интелектуална собственост

ведомстваТрадиционните технически посещения в нациналните ведомства, които представители на Службата на ЕС за интелектуална собственост EUIPO извършват два пъти в годината, ще се проведат между 7 и 29 септември 2020 г., този път във виртуален формат.

Техническите посещения са ключов компонент на съвместната работа, извършвана от EUIPO и националните и регионалните ведомства за интелектуална собственост в ЕС, която от своя страна е от полза за потребителите и помага за изграждането на по-силна система за интелектуална собственост в Европейския съюз. По време на срещите EUIPO и 28 национални ведомства за интелектуална собственост в ЕС ще обсъдят изпълнението на различните проекти за сътрудничество в контекста на пандемията COVID-19.

На дневен ред ще бъде и оценката на проектите за европейско сътрудничество, изпълнявани съгласно последния Стратегически план на Службата на ЕС за интелектуална собственост, както и общите практики за признаване и приемане за CP11 (Нови видове търговски марки – Изследване на формални изисквания и основания за отказ) и CP12 (Доказателства в производства по опозиции срещу търговски марки).

Следващият кръг технически срещи ще се проведе в началото на 2021. Kонкретните дати и условия на провеждане предстои да бъдат уточнени след като се вземе предвид моментното развитие на пандемията с коронавирус.

Източник: Служба на ЕС за интелектуална собственост

Може да харесате още...