Ведомството за интелектуална собственост на Великобритания (IPO) ще отвори врати на 30 юли

IPO

Снимка: gov.uk

Поради все още усложнената обстановка в следствие на пандемията с COVID-19 и изричните инструкции на правителството на Великобритания, IPO обяви, че продължава периода на “дни на прекъсване” до края на месец юли. В рамките на този период нормален ход на дейността на институцията не е възможен.

В тази връзка Ведомството за интелектуална собственост на Великобритания предоставя следната информация:

Повечето срокове, свързани с патенти, сертификати за допълнителна закрила, търговски марки и промишлени дизайни, които изтичат в периода до 29 юли включително, ще бъдат удължени.

Комуникация с IPO

Потребителите трябва да използват онлайн услуги. IPO ще продължи да изпраща и получава документи и известия по имейл, когато е възможно. Ведомството за интелектуална собственост на Великобритания ще изпраща писма по пощата, но със силно ограничен капацитет и то в случаи, когато имейли не са възможни.

Патентната кореспонденция както преди, така и след публикуването на заявката за патент, продължава да се изпраща по имейл. Единственото изключение са заявки за патент, направени при спазване на указанията съгласно раздел 22 („национална сигурност“).

IОграниченията се отнасят и за кореспонденция, свързана със сертификати за допълнителна закрила. IPO използва имейл адреса, предоставен във формулярите, изпратени с конкретната заявка или съобщени по друг начин. Всички запитвания по този въпрос трябва да бъдат изпращани до information@ipo.gov.uk

Обработката на документи, подадени по пощата, ще отнема много повече време, отколкото обикновено, и може да не бъде осъществена докато не бъде възобновено нормалното функциониране на ведомството. Към момента не могат да се подават документи на ръка в офисите на IPO.

Подновяване на патенти

В момента Ведомството за интелектуална собственост на Великобритания не може да издава писма във връзка с подновяването на патенти. Тези писма ще бъдат издадени след като физическите офиси заработят отново. Препоръчително е потребителите да управляват проактивно подновяването на свои патенти и да не разчитат на тези писма.

Ако даден срок за подновяване изтича след края на периода на прекъсване, този срок няма да бъде удължен.

Източник: IPO

Може да харесате още...