Важна информация за заявителите на търговски марки в Ливан

ЛиванOпустошителната експлозия в пристанището на Бейрут причини значителни разрушения на редица сгради, включително Националното ведомство за закрила на интелектуалната собственост в Ливан. По-голямата част от помещенията на институцията са разрушени. Електричеството на сградата е прекъснато, няма достъп и до онлайн системата.

Всички местни и чуждестранни заявители, не малко от които са български граждани, трябва да имат предвид, че към момента целият персонал на ливанското ведомство за закрила на интелектуалната собственост няма възможност да изпълнява задълженията си, което се отразява неблагоприятно на услугите, предоставяни от институцията.

За българския бизнес, който работи с тази държава е важно да знае, че от ведомството са обявили, че прекратяват приемането на нови заявки за регистрация. По данни от представители по индустриална собственост в Ливан, е взето решение за спиране на всички дейности, свързани с обекти на интелектуална собственост, а институцията остава затворена за обществеността до второ нареждане.

На 16 август 2020 г. ливанският парламент е издал указ, в който се предвижда удължаване на всички крайни срокове, които изтичат в рамките на периода до 31 декември 2020 г.

Взривовете в Бейрут от 4 август 2020 г. се случват в пристанището на ливанската столица. Бедствието включва поредица от два взрива, вторият от които е изключително мощен и причинява смъртта на 220 души, а ранява над 7000. Материалните щети са оценени на 10 – 15 млрд. долара. Сред пострадалите сгради е и посолството на България, но щетите са минимални. По информация на дипломатическата ни мисия няма данни за пострадали българи.

Може да харесате още...