7 затворени обекта по българското Черноморие

Черноморие7 затворени обекта по българското Черноморие още преди началото на активния сезон

В първата седмица от акция “Лято 2010” са издадени заповеди за затваряне на седем туристически обекта по българското Черноморие . Всеки един от тях е предоставял туристическа услуга без категоризация. Освен това 21 търговеца, предлагащи туристически услуги, са глобени за необявяване на цените на услугите в хотели и за липса на меню на български език в заведения за хранене и развлечения. 65 търговци са глобени поради липса на етикети на български език за най-важните характеристики на стоките, липса на цени или обявяване на цените в евро. В проверките на атракционите не са открити нарушения.

Други съобщения на Комисията за защита на потребителите за наложени санкции
Санкция за непълен комплект за Великденска дроб-сърма

В опаковките с агнешки дреболии за дроб-сърма, продавани в голяма търговска верига липсвали белият дроб, бъбреците, момиците и кърпата. След внимателния анализ на допълнително предоставените документи, случаят ще бъде разгледан и като евентуална проява на нелоялна търговска практика.

НЕЛОЯЛНА ПРАКТИКА НА ТЪРГОВСКА ВЕРИГА

Известна международна верига магазини ще бъде глобена заради неспазване на обещание. В множество брошури е поместена фотография на кутия луксозни бонбони, до която е записано, че ще бъде получена като подарък при покупка на стойност над 50 лв. Виждайки бомбоните изложени на показ, клиентът не би предположил, че няма да получи обещания подарък. Размерът на санкцията е до 15000лв.

ТЪРГОВЕЦ ПРЕДЛАГА ПО ИНТЕРНЕТ ЛЕЧЕБНО СРЕДСТВО СРЕЩУ СПИН И СВИНСКИ ГРИП

Предлагането и продажбата на продукти, представяни с лечебно въздействие, са забранени от Закона за защита на потребителите. Извършена е проверка и на сайта www.swineflustop.us., при която е установено, че потребителите могат за поръчат и закупят продукта Swine Flu Stop посредством договор от разстояние. Търговецът твърди, че съставките на екстракта действат като мощен имуностимулатор, който има силно антивирусно действие спрямо грип тип „А” и „Б”, свински и птичи грип, херпес и дори СПИН.

15 МАРТ, ДЕН НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ – ПРИЕМНА НА КЗП

Мотото на проявата е „Нашите пари – нашите права”. Съорганизатор на събитието е Министерство на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ). На 15 март между 10 и 14 часа в приемната на МИЕТ на ул. „Славянска“ №8 ще се обсъждат сигнали, свързани със защитата на потребителите и техните права. Това е първата от поредица тематични приемни, които министерството организира.

Източник: http://www.kzp.bg/

Може да харесате още...