Българската уеб асоциация връчи почетни грамоти на Комисията за защита на потребителите

bwaБългарската уеб асоциация връчи почетни грамоти на Комисията за защита на потребителите за успешно сътрудничество по общ проект

Почетни грамоти получиха Веселин Златев, председател на Комисията за защита потребителите (КЗП) и Александър Масларски, член на КЗП, от юридическия секретар на Българска уеб асоциация (БУА) Николай Кискинов в знак на уважение и признателност за професионалното и активно съдействие на КЗП по проект „Насоки за общи условия за уеб сайтове”.
Съвместната работа по този проект е част от общите усилия на държавата в лицето на КЗП и уеб бизнеса, представляван от БУА, за подобряване на практиките при осъществяване на търговска дейност в интернет, което да доведе до по-висока защита на потребителите при пазаруване от електронните магазини и улесняване на започването на бизнес в Интернет. Наличието на насоки за подготовка на общи условия, които да предоставят баланс в отношенията между потребителите и доставчиците на услуги и стоки в информационното общество се очаква да даде допълнителен тласък на осъществяването на електронна търговия в България, особено по отношение на стартиращите компании.
Николай Кискинов каза, че с указаното експертно съдействие на КЗП, институцията е спечелила доверието на целия уеб сектор, тъй като изготвените до момента два вида Насоки за общи условия при създаването на уеб сайтове у нас (за електронни магазини и за услуги) са допринесли за регламентирането правата на потребителите, пазаруващи през Интернет, и развитието на добрите практики в този сектор. Той подчерта, че КЗП е измежду държавните институции, с които асоциацията има най-успешно сътрудничество.
Председателят на КЗП Веселин Златев каза, че приема грамотата като благодарност към всички експерти, които са участвали в съвместната работа по проекта и изрази надежда, че сътрудничеството ще продължи също толкова успешно и в бъдеще.
Александър Масларски отбеляза, че е поласкан от факта, че най-бързо развиващият се сектор не само в България, а и в глобален аспект високо оценява свършената работа на експертите на КЗП.
Г-н Кискинов допълни, че при състояло се наскоро посещение на колеги от органа за защита на потребителите в Италия, успешните резултати от този проект са били високо оценени и ще бъдат споделени като добър пример за сътрудничество между сектора на информационните технологии и държавните регулатори.

Може да харесате още...