Броени дни до връчването на Европейска награда за изобретател 2015

награда за изобретателИма неща, които са общи за всички иновации, независимо дали става въпрос за революционен контакт за стена, сложни стандарти като MP3 или LTE, новаторски медикаменти, които дават лъч надежда в борбата срещу СПИН или рак или пък „ДНК отпечатък“. Те правят живота ни по-лесен, спасяват животи или представляват изключителен напредък в научните изследвания. Те създават стойност и работни места. Много знакови изобретения са „произведени в Европа“. Всяка година Европа е източник на около 94 000 заявки за патенти, подадени в Европейското патентно ведомство (ЕПВ). А една силна европейска патентна система предоставя добра регулаторна среда за творческите умове и за защита на техническите иновации в почти всички сфери на ежедневието.

От началото си през 2006г., Европейската награда за изобретател признава изобретатели, които с дейността си имат специален принос за социалния, технологичния и икономическия прогрес. Само след няколко дни, на 11 юни 2015г., в присъствието на множество изобретатели, предприемачи, политици и научни ръководители в Париж, тази престижна награда ще бъде присъдена за десети път.

С повече от 7 000 служители, Европейското патентно ведомство (ЕПВ) е една от най-големите обществени институции в Европа. Централният офис е в Мюнхен, а има офиси и в Берлин, Брюксел, Хага и Виена. ЕПВ е учредено с цел засилване на сътрудничеството в областта на патентите в Европа. Чрез централизирана процедура за предоставяне на патенти, изобретателите могат да получат висококачествена патентна закрила в 38-те страни-членки на Европейската патентна организация. ЕПВ е и водещ световен орган в сферата на патентната информация и търсенето на патенти.

Източник: ЕПВ

Може да харесате още...