Братя Winklevoss подадоха нов иск срещу Facebook

Братята Tyler и Cameron Winklevoss подадоха нов иск срещу основателя на facebook,  Zuckerberg , на следващия ден след като се отказаха от апелация по предишния иск във Върховния съд на САЩ.

Този път близнаци и техния бизнес обвиняват Zuckerberg в „умишлено или неумишлено прикриване на доказателства“ през 2008 г., по време на изслушването по делото в което се твърдеше, че основателя на  Facebook е взаимствал идеята за социална мрежа от проекта на Winklevoss, Harvard Connection .

По-рано претенциите на братя Winklevoss се разглеждаха в съда в Калифорния, а новия иск е подаден в съда в Масачузетс. Той се основава на данни, които бяха представени от Zuckerberg през 2010 г. и се отнасят до отношенията между него и близнаците по време на съвместното им следване в Харвард. Според братята, последните изявления на Zuckerberg представят деловите отношения на състудентите в нова светлина, и основателя на Facebook се е въздържал от озвучаване на тази информация по време на съдебните заседания през 2008 година.

Братята Winklevoss и Narendra се отказаха от обжалване във Върховния съд на САЩ след „внимателно обсъждане“. Администрацията на  Facebook от своя страна, приветства решението, заявявайки, че „тя отдавна смята случая за приключен“.

През 2008 г. Winklevoss и Narendra получиха в качеството на компенсация $ 20 млн. в брой и дял във Facebook на стойност $ 45 млн. По-късно те обвиниха Facebook в завишаването стойността на акциите, оплаквайки се, че биха могли да получат много по-голям дял в компанията.

Източник:

http://www.myfoxmemphis.com/dpps/money/winklevoss-twins-pursue-other-facebook-lawsuit-dpgonc-20110624-fc_13836912

Може да харесате още...