Бразилия се присъединява към международната система за търговски марки

система за търговски маркиЗначителни ползи за собствениците на търговски марки в Бразилия и по света

Бразилия се присъедини към международната система за регистрация на търговски марки, администрирана от Световната организация за интелектуална собственост. С това тя добави голяма световна икономика към глобалната услуга. Системата на СОИС помага на собствениците на търговски марки да ги защитават и популяризират в 121 страни по света.

СОИС получи документ за присъединяване на Бразилия към Протокола за Мадридската спогодба относно международната регистрация на марките. Документа бе подписан от президента Жаир Месиас Болсонаро. Мадридската система ще влезе в сила за Бразилия три месеца след депозирането на инструмента за присъединяване, а именно на 2 октомври 2019 г.

Ние сме наистина щастливи, че Бразилия, една от най-големите икономики в света, се присъедини към международната система за търговски марки„, каза г-н Франсис Гъри, Генерален директор на Световната организация за интелектуална собственост. „Това е от полза за собствениците на търговски марки в Бразилия и по целия свят. Надявам се, че други страни в региона ще последват този пример”.

С членството на Бразилия, Мадридската система за международна регистрация на марки вече обединява като свои членки всяка от десетте най-големи световни икономики (според изчисленията на Международният валутен фонд) и най-голямата икономика в Латинска Америка и Карибите.

Собствениците на чуждестранни търговски марки ще се възползват от по-голямото удобство и по-ниски разходи, когато защитават своите марки в Бразилия посредством едно заявяване чрез Мадридската система. Бразилските собственици на търговски марки ще могат да регистрират марки в 120 други страни, като използват едно заявление.

Източник: СОИС

Може да харесате още...