БПВ – мерки за превенция на коронавирус

превенцияНа своята уеб страница, Патентно ведомство на Република България публикува следните МЕРКИ ЗА ПРЕВЕНЦИЯ СРЕЩУ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА КОРОНАВИРУС

„Уважаеми потребители,

Във връзка с разпространението на COVID-19 в страната и с оглед превенция на разпространението на коронавируса, Ви информираме, че следващия брой на Официалния бюлетин ще бъде публикуван на 15 април 2020 г.
Временно се преустановява достъпът на външни лица в Централна патентна библиотека, както и предоставянето на достъп до досиетата на обектите на индустриална собственост.“

COVID-19 е инфекциозно заболяване, причинявано от новооткрит коронавирус.
Повечето заболели от COVID-19 изпитват леки до умерени симптоми и се възстановяват без специално лечение. Вирусът, който причинява COVID-19, се предава основно чрез капчици, образувани при кашляне, кихане или издишване на заразен човек. Тъй като тези капчици са твърде тежки, те не се задържат във въздуха и бързо попадат върху подове или повърхности.
Можете да се заразите чрез вдишване на вируса, ако сте в непосредствена близост до заразен с COVID-19, или чрез докосване на замърсена повърхност и след това на очите, носа или устата.
Най-често срещани симптоми: температура; суха кашлица; умора.
По-рядко срещани симптоми: болки; възпалено гърло; диария; конюнктивит; главоболие; загуба на вкус и обоняние; обрив по кожата или промяна в цвета на пръстите на ръцете или краката.

Може да харесате още...