Безплатно учебно съдържание в сферата на ИС

ИСИнтелектуалната собственост е от основно значение за много аспекти на съвременната икономика. Допирни точки ИС има с бизнеса, независимо от неговите форма и размер, с творците и иноваторите в различни дисциплини, със студентите, които са иноваторите на утрешния ден.

Учебно съдържание в областта на интелектуалната собственост обаче често може да бъде трудно за намиране. Това затруднява тези, които искат да знаят повече за интелектуалната собственост, да получат необходимата им информация. Много полезен в това отношение е Порталът за обучение на EUIPO Academy. Порталът е точка за достъп до огромно разнообразие от уебинари, курсове за обучение и други учебни материали по голямо разнообразие от теми, свързани с ИС. Курсовете са безплатни – в момента в портала има близо 900 курса. Много от тях завършват с издаване на сертификат. Съдържанието е насочено към всички нива на знания за интелектуална собственост – основно, средно и напреднало – и е създадено от експерти от и извън Службата на ЕС за интелектуална собственост.

Създаден е специален сектор за обучение на малки и средни предприятия, който включва ресурси, които са специално пригодени за необходимите им знания в областта на ИС.

В сътрудничество с националните и регионалните ведомства на ЕС за интелектуална собственост и чрез функцията за европейско сътрудничество на EUIPO е създаден цял набор от видео уроци по въпроси на ИС на езика на всяка държава-членка. Целта е да се даде ясна, основна информация на бъдещите заявители за регистрация на търговски марки и промишлени дизайни на национално или европейско ниво. С включените в тях уроци относно търговски марки, дизайни и транспониране на новата директива във всяка държава-членка на ЕС и нейните ефекти, те представляват ценен източник на информация за потребителите на интелектуална собственост в рамките на Европейския съюз.

Може да харесате още...