Безплатен уебинар на тема „Финансова помощ за МСП за закрила на правата на индустриалната собственост”

права на индустриална собственостСлужбата на Европейския съюз за интелектуална собственост EUIPO и Патентно ведомство на Република България организират безплатен уебинар относно възможностите за получаване на финансова помощ за закрила на права на индустриална собственост. Събитието ще се проведе онлайн на 13 април 2021 г. от 10:00 ч., работен език – български.

Уебинара е предвиден за представители на микро, малки или средни предприятия, заинтересовани от получаване на финансова подкрепа за закрила на права на индустриална собственост в България или Европа. Може да се кандидатства за финансова помощ, предоставена от Фонд за МСП в размер до 1500 €.

Участниците ще научат как могат да получат 50% възстановяване на заявителските такси за търговска марка и промишлен дизайн (на национално, регионално и европейско равнище) и 75% възстановяване на таксата за услугата „Предварително проучване на правата на интелектуална собственост“ (IP-Pre-diagnostic service/IP Scan).

Ще бъдат дискутирани следните теми:
  • Фонд за МСП за интелектуална собственост в размер на 20 млн. евро.
  • Финансова помощ за МСП за предварително проучване на потребностите от закрила на интелектуалната собственост” (IP-Pre-diagnostic service/IP Scan)
  • Финансова помощ за МСП при заявяване на търговска марка и/или дизайн
Лектори в уебинара за финансова помощ за МСП за закрила на права на индустриална собственост

Ирина Николова
Главен експерт, дирекция „Административно-правни дейности и международно сътрудничество“, Патентно ведомство на Република България

Николай Братов
Старши експерт, дирекция „Спорове и административнонаказателна дейност“, Патентно ведомство на Република България

Яна Младенова
Главен експерт, дирекция „Административно-правни дейности и международно сътрудничество“, Патентно ведомство на Република България; координатор с Фонда за МСП към EUIPO

Станислава Стоянова-Атанасова
Експерт, отдел „Операции“, Служба на Европейския съюз за интелектуална собственост

За участие в уебинара е необходимо желаещите да се запишат ТУК.

Източник: Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия

Може да харесате още...