Президентът на Ведомството за европейски марки и дизайни посети Словакия

КампиносПрезидентът на Ведомството за европейски марки и дизайни OHIM, Антонио Кампинос, се срещна с министър-председателя на Словакия, Роберт Фико, министъра на икономиката Томаш Малатински и други представители на правителството, промишлеността и академичните среди, за да дискутират как да се укрепи системата за интелектуална собственост и да се стимулират растежа и иновациите в Европа.

Г-н Кампинос подчерта важното значение на търговските марки и промишлените дизайни за закрилата на европейските иновации и креативност, както и колко важно е да се разработят бизнес-ориентирани системи, които да позволят на потребителите да се възползват от закрила на интелектуиалната собственост.

На срещите присъства и Беноа Батистели, президент на Европейското патентно ведомство, който говори относно значението на патентите за конкурентоспособността в Европа.

Г-н Кампинос се присъедини към президента на Словашкото ведомство по индустриална собственост, Любош Кнот, президента на ЕПВ Беноа Батистели и Михал Швантнер от СОИС по време на събитието за отбелязване на 20-тата годишнина от създаването на Словашкото ведомство по интелектуална собственост, което се проведе в кметството в Банска Бистрица.

Г-н Кампинос каза: “Словашкото ведомство по ИС е важен партньор в Европейската мрежа за търговски марки и дизайни, много активно ведомство в рамките на Фонда за сътрудничество, като приносът и експертният опит на служителите му са от съществено значение за развитието на проектите по Конвергентната програма и Фонда за сътрудничество. Със своята работа те са в основата на растежа и иновациите в Словакия в продължение на двадесет години и им пожелавам всичко най-добро по случай тази забележителна годишнина”.

Любош Кнот, президент на Словашкото ведомство за индустриална собственост: “Наясно сме, че освен повишаване на осведомеността, Словакия трябва да види и примери за реални успехи на физически лица и компании в областта на интелектуалната собственост, за да се обоснове важността на иновациите за благосъстоянето и бизнеса. Ето защо, миналата година ведомството ни възприе нова концепция по отношение на интелектуалната собственост, за всички училищни нива, така че бъдещите поколения да бъдат “ИС грамотни и ИС готови”, когато става въпрос за ориентацията на техния бизнес и цялостно използване на иновациите.”

Словакия е пилотно ведомство по проекта на OHIM за електронни услуги, който е разработен от Фонда за сътрудничество като словашките експерти взимат участие в широк кръг от работни групи към проекти, част от Европейската система за търговски марки и дизайни. Словашкото ведомство по индустриална собственост има представители и в групата заинтересовани страни от обществения сектор в Европейската обсерватория за нарушения на права на интелектуална собственост, част от OHIM от 5 юни, 2012г.

Източник: OHIM

Може да харесате още...