Антонио Кампинос е новия Председател на Административния съвет на CEIPI

Антонио КампиносНа 7-ми юни, президентът на Ведомството за европейски марки и дизайни OHIM Антонио Кампинос бе назначен за Председател на Административния съвет на Центъра за международни изследвания в областта на интелектуалната собственост (CEIPI).

Той ще остане на тази позиция за период от три години, поемайки поста от г-н Франсис Гъри, Генерален директор на Световната организация за интелектуална собственост.

Амбицията на CEIPI, основан през 1963г в рамките на Юридическия факултет на Страсбургския университет, е да събере най-добрите умения в областта на интелектуалната собственост, за да може да се изправи пред предизвикателствата на едно развиващо се „общество на знанието”.

Източник: OHIM


IPBulgaria.bg e Национален български портал за интелектуална собственост. Създаден през 2000, за да обособи място където експертите в областта на интелектуалната собстевност – патентни представители, адвокати, служители в държавната администрация на Патентното ведомство на Република България, правозащитните и правоприлагащите органи и организиции; съд, прокуратура, Митници и полиция, международната дипломатическа служба на България, както и много български изобретатели, автори, творци и изпълнители да намират мястото с отговори или да провеждат дискусии, свързани с авторското право, сродните на авторското право права, патентите, полезните модели и търговските марки, марките за услуги, сертификатните марки и колективните марки,  промишления дизайн, топологията на интегрални схеми, а така също новите сортове растения и породи животни, географските означения, сертификатите за допълнителна защита и традиционните знания и умения, опазването на търговска тайна и трансфера на технологии. 

IPBulgaria.bg през годините на своето съществуване претърпява различни трансформации и образни визуализации. Създателите на националния портал за интелектуална собственост IPBulgaria (Ай Пи България) са щастливи от факта на двадесет (20) годишното съществуване на портала.

Може да харесате още...