Актуализация във връзка с COVID-19: мерки след обявяването на „извънредно положение“ в Испания

ИспанияНа 14 март испанското правителство обяви „извънредно положение“ поради разпространението на COVID-19 в Испания. Една от мерките, обявени с Кралски указ 463/2020, е ограничаване на движението, което означава, че гражданите и жителите на Испания следва да напускат домовете си само при много ограничени обстоятелства, например за купуване на храна и лекарства.

В съответствие с това, през почивните дни изпълнителният директор на EUIPO разреши задействането на протокола за непрекъснатост на дейността, съгласно който от понеделник, 16 март, всички служители на EUIPO ще работят от дома си. Целта е защитата на здравето и безопасността на служителите, заинтересованите страни и по-широката общественост.

Въведени са мерки за гарантиране на непрекъснато обслужване на потребителите; доколкото е възможно при тези обстоятелства, EUIPO продължава да работи по обичайния начин. Продължаваме да приемаме, преглеждаме и публикуваме заявки за марки и дизайни и Службата ще продължи да изпраща съобщения и да определя срокове. Публикуването на бюлетините ще продължи както обикновено.

Публикувано беше решение на изпълнителния директор за удължаване на всички крайни срокове до 1 май 2020 г. На практика това означава, че сроковете са продължени до 4 май, понеделник, тъй като 1 май, петък, е официален празник.

Нашият информационен център и обслужването на втора линия ще продължат да работят както обикновено и ще получават запитвания по телефона или по електронна поща.

Поемаме ангажимента да осигуряваме на нашите потребители най-доброто обслужване, на което сме способни в този период, и ще публикуваме редовни актуализации на нашия уебсайт и чрез каналите в социалните медии.

Потребителите трябва да имат предвид също, че официалната сграда на Службата ще бъде затворена до второ нареждане; няма да се приемат посетители, а всички събития, планирани в Службата през този период, се отлагат.

Може да харесате още...