Акаунтът на Lady Gaga в You Tube, временно прекратен поради нарушение на авторски права

Lady GagaВъпреки, че клиповете на изпълнителката в You Tube са гледани повече от милиард пъти, самата тя може да е в ролята на нарушител на политиката за авторски права на сайта.

Потребителите, посетили канала на Lady Gaga на 14 юли са били посрещнати със следното съобщение „Този акаунт е бил спрян поради множество или тежки нарушения на политиката за авторски права на You Tube”.

Според Time Out Tokio, профилът е бил блокиран, защото е съдържал кадри от последната поява на Lady Gaga в японското TV Show „SMAP x SMAP”. В 10-минутното си изпълнение Gaga е изпяла част от компилация песни на „Born This Way”, което се асоциира със специализирани рекламни мелодии в Япония. Акаунтът е бил свален през нощта на 12 юли, след подаден иск за нарушение на авторските права на Media Interactive, Inc. Само официалният You Tube канал на изпълнителката е бил спрян, докато Vevo каналът, който също е част от You Tube е останал активен.

Към настоящия момент, официалният You Tube акаунт „ladygagaofficial“ отново е достъпен за потребителите. На възстановената страница са достъпни всички аудио и видео клипове, качени на сайта до момента на свалянето му, с изключение на един – същият, който стана причината сайтът да бъде заподозрян за нарушаване на авторски права – изпълнението на Mother Monster по време на шоуто „SMAP x SMAP”. Той е бил изтрит без каквото и да е изявление по отношение на липсващото видео. Носят се слухове, че компанията на Гага не е успяла да защити дигиталните права върху клипа, затова се е наложило той да бъде свален, за да се избегнат „многобройни или тежки нарушения на политиката за авторски права на You Tube”.

Изготвил: Иванна Вълчева

Източник: http://www.browsebiography.com

 

Може да харесате още...