Адаптиране на патентна информация спрямо глобалните нужди

патентна информацияНа своята уеб страница www.epo.org, Европейското патентно ведомство публикува обобщена информация относно проведена миналата седмица конференция, както и изказване на Президента на ЕПВ Benoît Battistelli.
Миналата седмица Европейското патентно ведомство (EPO) организира конференция за Патентна информация. На това годишно събрание участваха повече от 400 души от общо 48 държави.
“Аз съм особено щастлив от възможността да си взаимодействам с професионалисти, да им представя нашите проекти и да получа обратна връзка. Патентната информация е в унисон с най-новите тенденции и цифрови технологии” – каза председателя на Европейското патентно ведомство, Benoît Battistelli. 
Президента също така каза, че Европейското патентно ведомство се стреми да достави висок стандарт на услуги в тази област. Политиката на Европейското патентно ведомство е изградена около следните основни принципи:
  • Завършеност: осигуряване на възможно най-много патентна информация за потребителите;
  • ползваемост: предоставяне на патентна информация във форма, която потребителите могат да разберат;
  • актуална: предоставяне на данните възможно най-бързо след публикуването; и
  • коректност: постигане възможно най-добро качество и коректност на данните. 
Европейското патентно ведомство е един от световните лидери в сферата патентна информация и продължава да инвестира в поддържането и непрекъснато подобряване на услугите – каза още Benoît Battistelli.
Benoît Battistelli е президент на Европейското патентно ведомство от юли 2010 година. Избран е на този пост през март 2010 година. Benoît Battistelli е юрист, има богат професионален опит на ръководни позиции, включително в Министерството на икономиката и финансите на Франция. Работил е и в областта на външно-икономическите отношения, бил е съветник на председателя на Европейския парламент в периода 1999-2002 г. Преди настоящата позиция, той е бил ръководител на Националния институт на Франция за закрила на индустриалната собственост.

Може да харесате още...