Агенция Митници задържа парфюми на реномирани търговски марки

търговски маркиМитнически служители задържаха 7756 парфюма с обозначения на световноизвестни търговски марки. „Марковите“ аромати са открити при две отделни митнически проверки на товарни автомобили с българска регистрация, излизащи от страната през ГКПП Дунав мост – Видин.

На 02.08.2021 г. митнически служители спират камион, превозващ групажна стока към Западна Европа. В три палета от товара в кашони, опаковани с черно фолио, са открити общо 5146 парфюма с лого на защитени търговски марки, сред които Dior, Burberry, Chanel, Paco Rabanne, Carolina Hererra, Versace, Lancome, Giorgio Armani, Hugo Boss и др.

Други 2610 парфюма с етикети на световноизвестни търговски марки са открити при проверка, извършена в последния ден на месец юли (31.07.2021 г.). Те също били превозвани в кашони, опаковани с черни чували, като част от групажен товар за Полша.

Също в последната десетдневка на юли, но в района на ГКПП Дунав мост – Русе са задържани и 245 текстилни артикули – тениски блузи, панталони, якета с обозначения на защитени търговски марки като Calvin Klein, Emporio Armani, Tommy Hilfiger, Karl lagerfeld.  Стоките са намерени от митническите служители при проверка на пътнически микробус с ремарке, управляван от български гражданин, който пътувал за Германия през ГКПП Дунав мост – Русе на 20.07.2021 г.

Парфюмите и тестилните изделия са задържани в изпълнение на Регламент (ЕС) 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуална собственост. За случаите са информирани правопритежателите на съответните търговски марки.

Източник: Агенция „Митници“


Търговски марки

Търговската марка е знак, който е способен да отличава стоките или услугите на едно лице от тези на други лица и може да бъде представен графично. Такива знаци могат да бъдат думи, включително имена на лица, букви, цифри, рисунки, фигури, формата на стоката или на нейната опаковка, комбинация от цветове, звукови знаци или всякакви комбинации от такива знаци.

Може да харесате още...