• НовиниВсички | 

  Най-много търговски марки се регистрират в Азия

  Най-много търговски марки се регистрират в Азия

  Търговски марки е темата на втората статия, част от поредицата от публикации, отразяващи статистическите данни, обобщени от Световната организация за интелектуална собственост по отношение на различните обекти на интелектуална собственост.

  Патентна активност по света

  Патентна активност по света

  Търсенето на инструменти в сферата на интелектуалната собственост в цял свят непрекъснато се увеличава като през 2017 г. достигна рекордни височини. Не е изненадващо, че Китай бележи най-голям ръст в подаването на заявки за регострация на патенти, търговски марки, промишлени дизайни и други права на интелектуална собственост, които са в основата на глобалната икономика.

  изложение за иновации

  IP BULGARIA реализира успешно българско участие на изложение за иновации и изобретения в Тайван

  Националният портал за интелектуална собственост IP BULGARIA за трета поредна година представи достойно България с презентационен щанд на ежегодното изложение за иновации, изобретения и технологии Taiwan Innotech Expo, реализиращо се в Тайпе, Тайван.

  Емил Бенатов

  25 години патентно бюро „Др. Емил Бенатов и партньори“

  На 14 септември 2018 г. патентно бюро „Др. Емил Бенатов и партньори“ отбеляза своята 25-та годишнина с празничен прием в София.

  Мексико - декларация за действително и ефективно използване на търговска марка при международна регистрация

  Мексико – декларация за действително и ефективно използване на търговска марка при международна регистрация

  Мексиканският институт за индустриална собственост (IMPI) е предоставил на Международното бюро на Световната организация за интелектуална собственост (WIPO) информация, свързана с изискването за подаване на декларации за действително и ефективно използване на търговска марка, която е предмет на международна регистрация, включваща Мексико. Съобщението, изпратено от IMPI, гласи следното: “Притежателите на международни регистрации, съдържащи посочване на […]