Изпит за кандидати за представители по индустриална собственост

представители по индустриална собственостПатентното ведомство на Р. България организира изпит за кандидати за представители по индустриална собственост на основание чл. 6, ал. 1 и 2 от Наредбата за представителите по индустриална собственост (НПИС) и заповед № 814 от 02/10/2013 г. на председателя на Патентното ведомство.

Писменият изпит за кандидати за представители по индустриална собственост в областта на изобретенията и полезните модели ще се проведе в читалнята на Централна патентна библиотека, адрес бул. „Г.М. Димитров” № 50, на 15.11.2013 г. от 8:00 ч., съгласно заповед №814 от 02/10/2013 г. на председателя на Патентното ведомство.
Писменият изпит за кандидати за представители по индустриална собственост в областта на марките, географските означения и промишлените дизайни ще се проведе в читалнята № 1 на Централната научно-техническа библиотека, адрес бул. „Г.М. Димитров” № 50, на 18.11.2013 г. от 8:00 ч., съгласно заповед № 814 от 02/10/2013 г. на председателя на Патентното ведомство.
Желаещите да се явят на изпит следва да подадат молба по образец, придружена от:
– нотариално заверено копие от дипломата за завършено висше образование;
– документи, удостоверяващи практика в областта на индустриалната собственост – 2 години.
В молбата трябва да се посочи модулът, за който кандидатът ще се явява на изпит – „Изобретения и полезни модели” и/или „Марки, географски означения и промишлен дизайн”.

Крайният срок за подаване на молбите е 25 октомври 2013 г.

Допуснатите до изпит кандидати ще бъдат уведомени на посочените в молбата им електронен адрес или телефонен номер до кога могат да заплатят дължимата такса. Таксата за участие в изпита се заплаща не по-късно от 3 дни преди датата на насрочения изпит. (чл.13, ал.4 от Инструкцията за обучение, изпит и регистрация на представители по индустриална собственост). Съгласно чл. 6, ал. 2 от НПИС таксата за изпита е в размер на 5 (пет) заявителски такси за патент.

Може да харесате още...