Стартираха регистрациите в Конкурса Български награди за уеб 2011

Тази година професионалното събитие се провежда за трети пореден път

Български награди за уеб 2011Професионалният конкурс Български награди за уеб се организира за трета поредна година от Българска уеб асоциация (БУА) и ще протече в периода 26 април – 23 юни 2011 г. Финалният етап на конкурса ще се проведе в хотел „Арена ди Сердика”, гр. София, в два поредни дни:

  • 22 юни – Защити на финалистите;
  • 23 юни – Официална церемония по награждаване на победителите.

Категориите в издание 2011 са обогатени с две нови, в резултат на динамичното развитие на уеб и необходимостта от актуално представяне на създаваните у нас уеб проекти.

Категориите са разделени в три основни групи:

  • Браншови награди за уеб
  • Медийни награди за уеб
  • Професионални награди за уеб

В конкурса могат да участват всички уеб сайтове, уеб приложения, онлайн рекламни кампании и онлайн форми, създадени в България.

Всеки проект може да кандидатства в една или няколко от категориите на конкурса, в съответствие с изискванията. Заявки за участие могат да се подават в периода от 26 април до 31 май 2011 г. в сайта на конкурса www.webawards.bg.

Проектите ще бъдат оценявани от отделно жури за всяка от групите в конкурса, съставено съответно от представители на бизнеса, медиите и професионалистите в уеб бранша. Оценяването ще бъде публично и явно, като процесът на избор на победители в категориите ще включва и представяне на финалистите на живо на 22 юни 2011 г.

Част от конкурса ще бъде и дискусия, която ще представи добри практики от дейността на БУА и нейни партньрски организации и компании.

Основната цел на конкурса е да поощри професионализма в уеб, като стимулира добрите практики. Конкурсът ще бъде активно популяризиран сред медии, представители на бизнеса, държавни институции и фирми, свързани с ИКТ сектора. Условията за участие и протичане на конкурса Български награди за уеб 2011 са описани в Регламента на конкурса, публикуван на сайта.

Златен спонсор на конкурса е SuperHosting.BG, Сребърен спонсор е Вискомп ЕООД, Бронзов спонсор е Изи Онлайн АД.
Конкурс Български награди за уеб 2011 се провежда с подкрепата на:

„Девин” АД, Фондация „БГ Сайт”, БАСКОМ, ИКТ Клъстер, АСТЕЛ, БАИТ, Интерактив Асошиейшън България (ИАБ), Национален съвет по саморегулация (НСС) и Българска

Асоциация на Рекламодателите (БАР) и Асоциация на собствениците на търговски марки в България.
Официални медийни партньори на конкурса са:

Дарик Уеб, Списание .net, IDG.BG, BusinessHow-съветник по предприемачество, Списание SignCafe, NEG.
Медийни партньори на конкурса са:

Програмата Медия Груп, capital.bg, dnevnik.bg, azcheta.com, blitz.bg, comfort.bg, dir.bg, interactive-share.com, mail.bg, mypr.bg, seenews.com, tvtv.bg, webcafe.bg, proyavi.bg, versia.bg, netinfocompany.bg, actualno.com.