Музикантът Принс настоява за защита на авторски права в дигитална среда

Световно известният изпълнител Принс е подръжник на борбата срещу пиратството на авторски права в интернет. Още от 2007 г.  Принс се бори срещу проблемите с авторските права, като заведе дело срещу сайтовете YouTube и eBay. През миналата година изпълнителят издаде нов албум „20Ten“, който отказа да предостави на разположение в дигиталното пространство. В интервю за [...]

Световно известният изпълнител Принс е подръжник на борбата срещу пиратството на авторски права в интернет. Още от 2007 г.  Принс се бори срещу проблемите с авторските права, като заведе дело срещу сайтовете YouTube и eBay.

През миналата година изпълнителят издаде нов албум „20Ten“, който отказа да предостави на разположение в дигиталното пространство.

В интервю за известен английски вестник Принс споделя, че музикалната индустрия се е променила изцяло, особено в условията на дигитализация и допълва, че притежава „тонове“ от нереализирана продукция, която може никога да не излезе на пазара. Според Принс, преди бурното развитие на пиратството, изпълнителите са печелили много пари и допълва, че никой не печели в момента освен телефонните компании,  Apple и Google. Според изпълнителя Белият Дом спешно трябва да се заеме със закрилата на авторските права в интернет.

Автор

Даниела Сапунджиева

Източник:

http://www.singersroom.com/news/7249/Prince-Refuses-to-Record-New-Music-Due-to-Lack-of-Digital-Copyright-Laws