Ново приложение информира за иновации и изобретения

ЕПВ, изобретенияВ началото на този месец Европейското патентно ведомство е стартирало приложение за смарт телевизори, отразяващо новини за иновации и изобретатели.
В момента потребителите могат да използват Innovation TV на английски, немски и френски, ако разполагат със смарт телевизори Samsung. Очаква се скоро да бъде налично и за смарт телевизорите на Philips, Toshiba и LG.
Приложението показва видеоклипове за финалистите в конкурса за Европейски изобретател, както и за историята и работата на ЕПВ. Посредством приложението на 17-ти юни от 11ч ще бъде излъчена на живо церемонията по връчване на наградата за Европейски изобретател.
„През последните няколко години, използваме видео на нашата уеб страница, в социалните медии и по време на събития като наградата за Европейски изобретател и сме установили колко ефективен начин са те за предаването на инфoрмация относно технологии и иновации“ – Освалд Шрьодер, отговарящ за комуникациите в Европейското патентно ведомство. „С това ново приложение, ние разказваме тези истории директно в холовете на хората, като им даваме шанс да се срещнат с хората, които стоят зад някой от най-значимите изобретения в света.“

Източник: ЕПВ

Изобретения

Патентоспособни са изобретенията от всички области на техниката, които са нови, имат изобретателска стъпка и са промишлено приложими.

Не се считат за изобретения: открития, научни теории и математически методи; резултати от художествено творчество; планове, правила и методи за интелектуална дейност, за игри или за делова дейност и компютърни програми; представяне на информация.

Елемент, изолиран от човешкото тяло или получен по друг начин чрез технически процес, включително последователност или частична последователност на ген, може да съставлява патентоспособно изобретение, дори ако структурата на този елемент е идентична с тази на естествен елемент.

Може да харесате още...