Все по-широко използване на инструментите, създадени от Фонда за сътрудничество

europa eu fahneОт началото на 2013г., екипът на Фонда за сътрудничество е изпълнил серия от въвеждания на инструменти в национални и регионални ведомства за интелектуална собственост на територията на ЕС.

От януари тази година, вече са факт 41 нови включвания в инструментите, като общият им брой от началото на функционирането на Фонда е 167, което представлява 45.6% от изразените намерения за включване в CF инструменти (364).

Тази година, две ведомства са въвели инструмента за онлайн подаване на заявления за регистрация на търговски марки, разработен от Фонда (Финландия и Словакия). Двете гръцки ведомства по интелектуална собственост използват e-Learning за малки средни предприятия. Великобритания и Франция изпълняват Seniority, докато Естония, Латвия, Кипър и Гърция са приложили инструмента User Satisfaction Survey.

Очертава се септември, октомври и ноември да бъдат особено натоварени за Фонда за сътрудничество. Предвижда се нова вълна от попълнения (в Designview, User Satisfaction Survey и CESTO например). Освен това, през четвъртото тримесечие на 2013г се очакват още софтуерни инструменти за електронно заявяване на промишлени дизайни, електронни услуги и бек офис, ръководени от различни национални и регионални ведомства, членове на Европейската мрежа за търговски марки и дизайни.

Източник: Ведомство за европейски марки и дизайни

Може да харесате още...