Световни награди за борба с фалшифицирането

борба с фалшифициранетоМиналата седмица в Париж, бяха обявени победителите в седемнадесетите годишни Световни награди за борба с фалшифицирането, спонсорирани от Reconnaissance International’s Authentication News™ и Глобалната мрежа за борба с фалшифицирането (GACG).  Наградите са учредени като признание на специалните постижения на организации, компании и отделни лица.

Джон Андерсън, Председател на GACG мрежата от национални и регионални организации за борба с фашификатите: „Наградите тази година още веднъж подчертават различните аспекти на сътрудничество, които са необходимии се осъществяват от различни организации и лица, в кампанията срещу международната търговия на фалшиви стоки. Особено съм впечатлен отново с акцент върху координацията между обществения и частния сектори и важността на повишаването на обществената осведоменост, която се наблюдава в много от номинациите.

Европейската обсерватория за нарушения на правата на интелектуална собственост на Службата за хармонизация на върешния пазар OHIM е носител на Международната награда за публичен орган по време на миналогодишното издание на наградите.

Световният ден за борба с фалшифицирането вече е в своята седемнадесета година и е иницииран от членовете на GACG мрежата, за да позволи организирането на местни, национални и регионални мероприятия под чадъра на международна кампания, която би могла да се съсредоточи върху конкретните проблеми на фалшифицирането и пиратството в участващите страни или региони.

Източник: Европейска обсерватория за нарушения на правата на интелектуална собственост

Може да харесате още...